Sotajoen kämppäkartano sijaitsee Savukosken Tulppiossa Itäkairan keskellä. Metsähallitus on rakentanut sen alun perin savottakämpäksi vuonna 1956 Kemijoen ja Vienanmeren vesistöt yhdistävän Sotataipaleen varrelle.

Päärakennuksessa on Iso puoli ja Terävä pää, yhteensä noin 230 m2. Kämppäkartanokokonaisuus on peruskorjattu vuonna 1982. Nykyinen omistaja Sotajoen kämppäkartanon pystykorvat ry on ehostanut rakennuksia vuodesta 2016 alkaen.

Kämppäkartano sopii erinomaisesti kalastajien, metsästäjien, kelkkailijoiden, luontokuvaajien, erilaisten ryhmien sekä leirikoulujen omatoimiseen käyttöön. Petipaikkoja löytyy viitisenkymmentä. Lisäksi käytössä on wifi, melko nykyaikaisesti varusteltu keittiö kahvin- ja vedenkeittimineen, jääkaappeineen, pakastimineen, liesineen, mikroineen ja astianpesukoneineen. Rakennuksessa on myös erilliset kuivaustilat, sisävessat ja isolla puolella myös suihku.

Kartanon sydämenä on suuri savottahenkinen tupa Jänes, jossa mahtuu ruokailemaan ja oleskelemaan kerralla jopa 25-30 henkeä.

Pihapiiristä löytyvät kelohirsinen saunarakennus, puuliiteri, grillikatos, tulipaikka ja puucee. Koirille on kopillisia tarhoja ja juoksulankoja. Kaikki em. varustukset kuuluvat vuokrahintoihin.

Kesällä 2019 valmistuu erillinen 4 hengen saunamökki.

Pieni saunamökki valmistuu syksyllä 2019